Nakon skandala koji je se desio i koji je podigao Srbiju na noge , ekipa jedne televizije je odlučila da posjeti kuću Sadika Hasanovića. Cijela javnost je već upoznata sa tim da je on zajedno sa svojim ocem pjevao pjesme o Naseru Oriću, ali i o klanju srba i pozivanju na isto. Kada je ekiopa stigla do njegove kuće, zatekli su njegovu majku koja je bila neprijatna.

 

Odmah je počela da brani sina te je rekla da neće da daje izjave i da je njen sin rekao sve što ima i da ih puste na miru. Međutim novinari nisu odustajali te su joj rekli da samo prokomentariše kako ona gleda na to da je njen sin dolazio u Beograd i takmičio se u Zvezdama Granda, a samo nekoliko godina ranije je pjevao te pjesme i slikao se sa Naserom Orićem.

 

Naime, njegova majka je okrivila novinare za postupke njenog sina, pa je rekla : “Novinari su za sve krivi. Oni su iskopali nešto iz njegove mladosti, iz njegovog djetinjstva. I šta vi sada hoćete od mene, da ja pričam šta je bilo prije nekad, kad je Sadik prohodao, s kim se slikao ili šta?! Ja ne znam, ljudi, znate li vi, bre, koje su to godine i šta je to. I šta svako radi sada da se ja vraćam u prošlost šta je ko radio”.