Mlada djevojka Džodi (22) nazvala je svoju majku Sloan iz bolnice i rekla kako misli da će imati srčani udar, a sljedećeg dana je pronađena licem na dole u svom krevetu nakon što je doživjela srčani udar. Hitno je prebačena na intenzivnu njegu i stavljena je na respirator i aparat za dijalizu. Nekoliko dana kasnije imala je još četiri srčana udara i preminula.

 

 

Džodi je otišla u bolnicu s pankreatitisom, ali je prije toga bila zdrava, rekla je Sloan.

” Džodi je bila u bolnici dva dana prije nego što je sve krenulo nizbrdo. Nazvala me i rekla “Mama, mislim da imam srčani udar. Umrijeću. Rekla sam joj da pritisne dugme i pozove sestru. Sljedeći dan primila sam telefonski poziv od bolničkog osoblja i rekli su mi da je pronađena licem nadole u svom krevetu, bez znakova života nakon srčanog udara. Ne očekujete da će vaša kćerka preminuti nakon što je otišla u bolnicu zbog upale gušterače. Bila je zdrava i hodala je svuda. Bila je premlada. Njen sinčić ima samo četiri godine. Imala se čemu radovati “– rekla je Sloan.

 

Iako nije jasno što se dogodilo Džodi, pankreatitis u nekim slučajevima može da uzrokuje srčane komplikacije. Teški akutni pankreatitis može uzrokovati hipovolemijski šok, kada krv i tečnost napuštaju srce, ostavljajući ga nesposobnim da pumpaju dovoljno krvi u tijelo i uskraćujući mu kiseonik.