Član predsjedništva Milorad Dodik je idalje glavna tema svih medija, a svima je poznat kao bahat političar koji najčešće daje izjave koje ne priliče jednom diplomiranom političaru. Prvo je počelo sve oko ikone koju je on poklonio ruskom ministru vanjskih poslova, a kasnije se utvrdilo da je ona ukradena, pa se uključio i Interpol. Nakon ovog diplomatskog skandala uslijedili su i mnogi otkazi, a Dodik se izvukao na način što je otišao u izolaciju jer je navodno zaražen koronavirusom. 

Odmah su krenule priče da je ovo Dodik uradio kako bi dobio na vremenu da bi mogao da razmisli kako će da se izvuće iz ovih problema, pa je nakon dva dana smješten u bolnicu, jer je imao velike bolove u stomaku. Ustanovili su mu da ima obostranu upalu pluća kao i da je pozitivan na kovid, a danima se nalazi u bolnici u Banja Luci odakle se slabo oglašava.

O stanju Dodika se brine cijeli konzil ljekara i predsjednik Aleksandar Vučić je poslao tim svojih ljekara sa doktorom Stevanovičem kako bi pomogli Dodiku. Sada se pojavila fotografija iz Dodikove bolničke sobe, a on se nalazi sa ministrom Alenom Šeranićem i sa direktorom bolnice, a ono što se moglo najviše primijetiit a to je da je Dodik baš mnogo smršao.. Pitanje je da li je to od sikiracije ili od bolesti, ostaje nam da saznamo. Još uvijek se čeka rješenje oko ikone a javnost to nije zabroavila.