I danas pišemo o procesu vakcinisanja koji u Srbiji u poslednjih nekoliko mjeseci ide iznad očekivanja. Veliku zasluga ide Aleksandru Vučiću koji je dane proveo u naporima da Srbiju opskrbi vakcinama.

 

Međutim, nisu svi hjeli da se vakcinišu jer nisu bili siguri da je do kraja ispitana. Međutim, Vučić je u saradnji sa Sinišom Mali napravio odličnu ideju da za sve vakcinisane Srbije osigurao 3.000 dinara. Sada ima još jedna novina , a to je da je ovaj put napravljena lutrija za sve one koji se vakcinišu . Glavna nagrada će biti stan u Beogradu i automobil “Fijat 500 L”, a među poklonima će se naći i na desetine hiljada vrijednih nagrada. Također, razmatraju se dvije opcije za učestvovanje u lutriji, ili će se slati koverte sa potvrdom o vakcinaciji pa će srećni dobitnici biti određeni javnim izvlačenjem.

 

Pravo na učešće imaju svi građani, bez obzira na to kada su se vakcinicali. Mediji prenose navodno je u planu veliki nagradni fond, gdje će pored superpremija, stana u Beogradu i automobila biti i vrijedne robne nagrade, vaučeri za putovanja, poklon i popusti.