Ovu godinu je najbolje prespavati jer nije donijela ništa dobro, ali je pitanje šta bi se dogodilo kada bi se probudili. Na početku godine pojavili su se požari, pa poslije pandemija koja traje već mjesecima i koja je usmrtila 650 hiljada života. Ali za ovo vrijeme se dešavaju uragani, zemljotresi i velike poplave, a sada je pitanje šta je sljedeće.

U Aljaskoj se prije nekoliko dana dogodio jak zemljotres a požari su se proširili po cijeloj Grčkoj,. Ostrvo Palapago je cijelo u plamenu a požar je jedva stavljen pod kontrolom, a uzrok požara je ljudska nepažnja. Dok je u ponedjeljak Sjedinjene Američke države pogodio jak uragan koji je poharao Teksas.

Toliko je uragan bio jak da je uspio da uništi preko 280 hiljada domova, da je čak uspio da sruši dio zida koji su amerikanci napravili kao granica sa Meksikom. Policija kao i krizni štab za vanredne situacije prati situaciju i pitanje je sata kada će se proglasiti vanredno stanje i narediti evakuaciju stanoništva koje živi u blizini vulkana.

Ovaj vulkan se nalazi na dvije hiljade metara nadmorske visine i lava koju izbacuje se penje na visinu od preko 150 metara. Zadnji put je eruptirao 2010. godine gdje je bila i jedna ljudska žrtva.