Čedomir Jovanović , lider LDP koji je na liječenju u KBC Dragiša Mišović je u stabilnom stanju, a bolove koje je imao izazvao mu je pleuritits, tačnije zapaljenje plućne maramice.

 

Naime , upala je sad pod kontrolom a nije teška i nepredvidiva kao što to može da bude sa upalom pluća, koju je on i imao u mjesecu julu, kada je bio pozitivan na korona virus.

 

“Jovanović jeste imao jake bolove i primao je terapiju, ali su izvršene sve pretrage, urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova, stomaka i ustanovljeno je da nema akutne zdravstvene probleme. On je dobrog opšteg stanja i doktori su dijagnostikovali da ima pleuritis, upalu plućne maramice, i da mu to izaziva ove sve tegobe. Stanje je pod kontrolom, i to nije opasno kao što je bilo s teškom upalom oba plućna krila, zbog čega je u mjesecu julu bio i na kiseoniku”, kaže izvor.

 

Čedo samostalno diše, nije mu potreban kiseonik. A od ove upale se brzo oporavlja uz određene ljekove i terapije.

“Loše je, trpi jezive bolove, zbog čega uz četiri antibiotika prima “ketanol”, “trodon”, pa čak i morfijum. Svi parametri su mu poremećeni, i iako više puta dnevno prima “fleksarin”, D-dimer, koji je odgovoran za zgrušavanje krvi i izaziva trombozu, 12 puta mu je viši od gornje granice, CRP, koji ukazuje na neku upalu, isto tako.”