Domaći lijek za glavobolju, ove sastojke sigurno imate kod kuće, a pomoće vam ukloniti glavobolju!

Ovaj lijek za glavobolju što je najbitnije je prirodan i imate izbor između ovih pet načina.

 

Otklonite glavobolju na pet načina, sa čajem od đumbira, čajem od kamilice, magnezij, vitamim B2, lavanda i paprena metvica.

Kao prvo čaj od kamlice sigurno vam je uvijek pri ruci. Napravite čaj od kamilice poklopite ga 10 min da odstoji i onda po malo pite. Dokazano je kako umiruje i ublažava bol i opušta.

Čaj od đumbira je odličan za glavobolju, a pored toga ublažava mučninu koja se javlja uz glavobolju. Za čaj korisite svježi đumbir. Narežite 2-3 tanja koluta đumbira, prelite sa dvije šoljice vrele vode, pustite da odstoji do 30 min i onda popite.

Istraživanja su pokazala da jedann od uzroka javljanja glavobolja je i nedostatak magnezijuma, s toga se preventivno treba konzumirati do 400 ml magnezijuma na dan. A možete ga naći u bundevim sjemenkama, sušenim smokvama i tamnoj čokoladi.

Nedostak vitamina B2 je uzrok javljanja glavobolja i mogrena, stoga ako imate problema sa čestim glavoboljama i migrenama unosite vitamine iz skupine B vitamina, preko B kompleksa ili na prirodan način preko badema ili sjemenski susama.

Za glavobolju je također odlična topla kupka jer opušta i pomaže, ako u kupku odate koju kap ulja od lavande ili ulja paprene metvice postićete odličan efekat i umanjit ćete glavobolju.