Jedan od interesantnih slučaja ovih godina koje je javnost regije pratila sa velikim interesovanjem je sudski spor između pjevača Miroslava Ilića i bivše ljubavnice Mirjane Antonović koja je sudski tražila da se utvrdi da je otac njenog sina Devina te je tražila od suda da se napravi DNK analiza. Tako je prije sedam dana sud donijeo odluku da je Miroslav biloški otac Decina te je nakon toliko godina Mirjana dokazala da je govorila istinu.

 

Pjevačica Lepa Brena, bila je svjedok tokom suđenja, a folk diva riješila je da progovori na ovu temu: ‘‘Jako sam sretna zbog presude. Tačnije, nije to pitanje sreće već moralne etike. Miroslav je bio sa mnom i Mirjanom dvije godine na turneji, obišli smo cijeli svijet. Zabavljali su se i voljeli tada i rezultat te ljubavi je Devin – kazala je poznata pjevačica na početku.

‘ Suština, zbog čega sam im ostala u toj priči… Jedina smo zemlja koja nema zakon o utvrđivanju očinstva ili majčinstva. Treba da budemo prisutni u 21. vijeku. Podržala sam je u ime našeg prijateljstva i istine, i svih koji vode istu borbu”. navela je Brena