Ukusan i fin prijedlog za jelo. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
5 kora za lazanje
Za nadjev:
2 kaš. maslinovog ulja
1 crveni luk
300 grama sitno isjeckane piletine
3 režnja suhog mesa
so, biber

Za bešamel:
50 ml ulja
3 kaš. brašna
300 ml mlijeka
3 kaš. parmezana
1 jaje
i još: jedan paradajz

Isjeckani crveni luk propržite na ulju i dodajte mu isjeckanu piletinu i suho meso, posolite, pobiberite pa mješajte dok ne porumeni.
Napravite sos – na ulju propržite brašno pa mu dodajite mlijeko postepeno, zatim mješajte dok se ne zgusne ša skolinte sa vatre dodajte sol, rendani parmezan i jedno jaje i sve izmješajte.

Zatim kore punite sa filom i urolajte u oalačinke i redajte u pleh pa prelite bešamel sosom i narenadim paremezanom. Ili redajte sloj kore pa malo bešamel sosa, pa fil od piletine i ponovo kore, fil i završite sa bešamelom. Odozgo pospite sa malo parmezana i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.