LAZANJE BEZ KORA ZA VRUĆE LJETNE DANE- za one lijene koji žele pojesti nešto brzo a ukusno!

Ovo je idealan obrok za one koji i nisu baš raspoloženi da provedu mnogo vremena u kuhinji a žele ipak da pojedu nešto ukusno i što će ih dugo držati .
Potrebno vam je:

maslinovo ulje
1 luk
300 gr mljevenog mesa
3 čehna bijelog luka
3 šoljice umaka od rajčice
½ kg tjestenine
Sol, biber
Bosiljak, peršun
1 šoljica svježeg sira
½ šoljice parmezana
1 šalica mozzarelle
Postupak:

Stavite tjesteninu da se kuha u posoljenu vodu , a pećnicu zagrijte na 180 C.
Pržite crveni i bijeli luk na  ulju pa mu dodajte mljeveno meso.
Kad  meso bude gotovo, polijte ga umakom od rajčice, začinite soli,biberom,peršunom i  bosiljkom .
Pustite da se još malo kuha pa ga maknite sa vatre.
U posudi izmiješajte svježi sir, dio parmezana i sol. Neka bude kremast, bez grudica.
Tjesteninu iscijedite te je vratite u praznu zdjelu u kojoj se kuhala i pomiješajte sa polovicom umaka.
U istu mješavinu dodajte parmezan i svježi sir , lagano pomiješajte  tako da ostavite  veće količine sira na mjestima.
Pola tjestenine prebacite u jednu vatrostalnu posudu.
Pospite tjesteninu sa pola mozzarelle.
Dodajte ostalu tjesteninu  i prelijte sa ostatkom umaka i pospite parmezanom i  mozzarellom .
Pecite je dok ne dobije blago smeđu koricu.
Na kraju kada izvadite pospite sa još svježeg bosiljka .