LAGANE MINI ŠTRUDLICE ZA SAMO 20 MINUTA!

Mini štrudlice možete filovati džemom, a najbolje je sa onim od šljiva jer pruža zaista poseban ukus. Spremne su za samo 20 minuta!

Potrebno:

  • 150 g prah šećera
  • žličica sode bikarbone
  • 550 g brašna
  • kesica vanilin šećera
  • 200 g maslaca
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 9 žlica hladne vode

+ prah šećer, džem, vanilin šećer

Postupak:

Stavite prah šećer i maslac u posudu, pjenasto umutite i umiješajte sirće, hladnu vodu, brašno i sodu bikarbonu. Umijesite tijesto i ostavite da odstoji sat vremena na hladnom. Prepolovite i oblikujte u valjak svaki dio.

Razvaljajte u ploču oba dijela i podijelite na 3 dijela uzduž.

Koristite linijar da budu ravne ivice prilikom valjanja. Uzduž svakog dijela stavite džem i savijte. Isijecite na 5 dijelova i poredajte u pleh sa pek papirom. Pecite oko 20 min na 170 stepeni.

Uvaljajte u prah šećer izmiješan sa vanilin šećerom.