U današnjem postu vam donosimo jedan idealan recept za laganu i osvježavajuću tortu i to bez pečenja.

Potrebno vam je:

100 g tamne čokolade

50 g putera

100 g keksa

400 g bobičastog voća

1 kesica vanilin šećera

250 g pavlake za šlag

250 g kisele pavlake

75 g šećera

sok i kora od pola limuna

 

Priprema

Čokoladu rastopite s puterom. Kess ljeveni pomiješajte s čokoladom. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje, stavite smjesu, poravnajte i stavite u frižider. Pola voća ostavite za ukrašavanje, ostalo izmiksajte, propasirajte i pomiješajte s vanilin-šećerom. Umutite šlag od pavlake, dodajte kiselu pavlaku, šećer, sok i koru od limuna, kao i pire od voća. Rastopite želatin, pa dodajte u fil. Gotovim filom premažite koru od keksa, poravnajte i stavite na četiri sata u frižider.