Za ovaj ukusan i jednostavan recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
4 komada jaja
300 grama brašna
jedna zelena tikvica
jedna žuta tikvica
tri mrkve
160 grama maslaca
300 ml mlijeka
160 grama tvrdog sira
2 čehna bijelog luka
7 kašika vode
sol, biber

Umjesite brašno sa soli, kockicama maslaca i izgnječite, zatim dodajte vodu i umjesite tjesto. Ovim tijestom obložite kalup dno i stranice, ali predhodno kalup obložite papirom za pečenje, pa stavite tako u frižider.
Povrće isjecite na tanke trakice, pa onda izvadite tijesto i redajte tako povrće u krug prvo uz rub kalupa, pa sve dok ne dođete do sredidine. Redajte ga naizmješnicno tikvucu, zelenu, žutu pa mrkvu. Kad je gotovo onda naoravite preliv od isjeckanog bijelog luka, naribanog sira, jaja, mlijeka i malo soli, umutite i prelite preko povrća. Pecite na zagrijanoj rerni oko jedan sat na 180 stepeni.