Jako jednostavno i ukusno jelo koje morate probait, moji ukućani su oduševljeni.

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

 

5-6 kom velikih krompira
200-300 grama mljevenog mesa
100 – 150 ml paradajz sosa
sol, biber, vegeta, crvena paprika, peršun, organo, kopar
ulje i voda

Zagite rernu na 200 stepeni. A krompir ogulite i isjecite na ploškice kao za musaku.
Meso na malo ulja izdinastajte oko 5-10 min, dodajte svih začina po malo, pa prelite onda parajz sosom i dodajte jednu mali kaš šećera da ne bude kiselkasto i jednu šolju vode kad proključa skinite sa ringle.

Tepsiju malo pouljite pa poredajte jedan red krompira, malo ga poslite i povegetite, pa preko istresite meso u sosu i preko mesa poredjate ponovo red kormpira. Polako krompir pošpricajte ulje, poslite malo, povegetite i dodjate pešuna. Pa dolite vode do zadnjeg reda kropira nemojte da vam ode voda preko. Ovako sve zajednostavite u rernu da se peče oko poal sata, kad savre voda, kormpir podignite na rešetku da porumeni.

Prijatno 🙂