KROMPIR ISPECITE NA OVAJ NAČIN – NEVJEROVATNO JE HRSKAV I SLASTAN..

Specifičan je po tome što je jako hrskav a opet se topi u ustima da je to prosto nevjerovatno! Porijeklom je iz švedskog grada Haselbak a mjesto prebivanja je u srcu svake osobe baš iz razloga što ga brzo svi zavole.

Potrebno:

  • 3 žlice istopljenog putera
  • 6 srednje velikih krompira
  • so, biber
  • malo nastrugane korice limuna po želji

Postupak:

Krompire najprije oljuštite pa nasjecite tako da donji dio ostavite netaknutim. Kriške trebaju biti što tanje – cijeli postupak izrade možete pogledati u priloženom videu.

Tajna pripreme je upravo u načinu sjeckanja krompira – trebate staviti krompir na dasku i položiti neki tanji četvrtast predemet s jedne i druge strane. To će poslužiti kao graničnik i oslonac.

Krompire potom stavite u nauljen pleh, prelijte istopljenim puterom, pobiberite i poslite pa pospite ukoliko želite i nastruganom limunovom koricom.
Pecite oko 50 minuta na 220 stepeni

Pogledajte video:

https://youtu.be/EZye0CO6z8g