KROMPIR ISPECITE NA OVAJ NAČIN – NEVJEROVATNO JE HRSKAV I SLASTAN..
Specifičan je po tome što je jako hrskav a opet se topi u ustima da je to prosto nevjerovatno! Porijeklom je iz švedskog grada Haselbak a mjesto prebivanja je u srcu svake osobe baš iz razloga što ga brzo svi zavole.
Potrebno:
- 3 žlice istopljenog putera
- 6 srednje velikih krompira
- so, biber
- malo nastrugane korice limuna po želji
Postupak:
Krompire najprije oljuštite pa nasjecite tako da donji dio ostavite netaknutim. Kriške trebaju biti što tanje – cijeli postupak izrade možete pogledati u priloženom videu.
Tajna pripreme je upravo u načinu sjeckanja krompira – trebate staviti krompir na dasku i položiti neki tanji četvrtast predemet s jedne i druge strane. To će poslužiti kao graničnik i oslonac.
Krompire potom stavite u nauljen pleh, prelijte istopljenim puterom, pobiberite i poslite pa pospite ukoliko želite i nastruganom limunovom koricom.
Pecite oko 50 minuta na 220 stepeni
Pogledajte video: