KREMASTO KAO U SNOVIMA – LEDENE ŠNITE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA

Svi su se ukućani oduševili ovim receptom. Kremasto je baš kao što ste oduvijek i sanjali o kolaču a svojim ukusom jednostavno osvaja i ostavlja bez daha!

Potrebno:

  • 10 dkg mliječne, tamne i bijele čokolade
  • 10 komada petit beurre keksa
  • 500 ml slatke pavlake
  • 20 dkg krem sira
  • vanil burbor šećer
  • 10 dkg šećera
  • 200 ml kisele pavlake
  • 10 grama mljevene želatine

+ višnje za preliv

Postupak:

Prokuhajte višnje s malo vode i žličicom gustina koju ste razmutili s malo hladne vode. Ohladite i prelijte želatin sa 2 žlice hladne vode, ostavite da odstoji, otopite i ohladite.

Otopite čokolade na pari, svaku posebno i ohladite. Slatku pavlaku umutite, potom u drugoj zdjeli umutite krem sir, šećer i vanilin šećer, kiselu pavlaku pa dodajte slatku pavlaku i promiješajte, dodajte želatin i sjedinite.

Podijelite smjesu na 3 dijela, u prvi dodajte bijelu čokoladu pa izlijte u kalup sa prozirnom folijom i prelijte sa pola preliva od višanja, u drugi dodajte mliječnu čokoladu, promiješajte i izlijte u kalup pa poravnajte i naspite drugu polovicu preliva i dodajte otopljenu tamnu čokoladu u treći dio, promiješajte i izlijte u kalup, poravnajte i naredajte keks. Prekrijte folijom i ostavite na nekoliko sati u zamrzivač.

Kad se ohladi, izvadite iz kalupa i dekorišite.