KREMASTA TJESTENINA SA ŽUMANCETOM – nikada ukusniju i kremastiju tjesteninu nećete probati!

Sastojci:

3 žumanceta
50 gr parmezana (posluživanje + kuhanje)
oko 200 g suhog mesa (komadići) / pileća šunka
340 – 350 g špageta
maslac
sol i biber
maslinovo ulje
Priprema:

1. Odvojitee žumanca od bjelanaca.
2. Prokuhajte vodu i stavite tjesteninu da se kuha. Nemojte je do kraja skuhati već pustite da bude tvrckasta  budući da će omekšati dok budete pripremali umak.
3. Na malo maslaca prepržite suho meso/pileću šunku .
4. Iscijedite tjesteninu i ubacite ju u tavu zajedno sa slaninom i maslacem.
5. U drugoj posudi pomijajte žumanca, parmezan, sol i biber pa izlijte po tjestenini.
Maknite sa vatre kada budete dodavali jaje da se ne bi zgrudvalo.
7. Dodajte  malo škrobne vode i vratite na vatru nekih desetak sekundi , i opet maknite uz stalno miješanje.
8. Poslužite tako spremljenu kremastu tjesteninu  uz dodatak još  malo bibera, maslinova ulja i parmezana.