Za ovaj osvježavajući kolač vam ne treba rerna, a toliko je dobar da se topi ustima.

Potrebni sastojci su:

– Jafa keks
– 620 ml slatke pavlake
– 200 ml kondenzovanog mlijeka
– 18 g želatina
– 4 kašike vode
– 200 g krem sira
– 100 g tamne čokolade
– 50 g mlečne čokolade

Priprema:

Prvo poredajte po dnu i sa strane okrugle tepsije jafa keks. Zatim u  šerpu sipajte 400 ml slatke pavlake i kondezovano mlijeko, pa dodajte želatin koji ste pomiješali sa vodom i promiješajte. Kuhajte par minuta samo dok se želatin ne istopi, konstantno miješajući. Ostavite da se smjesa hladi sat vremena. Umutite 100 ml slatke pavlake i krem sir i dodajte u ohlađenu smjesu sa kondezovanim mlijekom, pa sve lijepo promiješajte. Zatim sipajte dobijenu smjesu preko keksa. Čokoladu istopite sa 120 ml slatke pavlake i sipajte preko kolača. Ostavite na hlađenje 30 minuta.,