Biskvit:

● 7 bjelanaca
● 7 kašika šećera
● 7 kašika oštrog brašna
● 3 kašike mlake vode

Preliv:

● 1 dl mlijeka
● malo ruma

Krem:

● 7 žumanaca
● 7 kašika šećera
● 6 kašika oštrog brašna
● 1 kašika gustina
● 8 dl mlijeka
● 250 g margarina
● 1 kesica šlag pjene
● 50 g čokolade

Priprema:

Biskvit: Izmiješati 7 bjelanaca i postepeno dodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne porumeni. Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u protivnom biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi. Kada je biskvit ohlađen treba ga bosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo ruma.

Krem: Dobro izmiješati žumance, brašno, šećer, gustin i 1 dl mleka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (kao puding) 5 minuta. Ostaviti krem da se ohladi. Kada je krem hladan dodati 1 margarin i dobro izmiješati. Gotov krem premazati po biskvitu. Pripremiti šlag po uptstvu sa kesice i premazati kolač.