Bivši kuhar kraljevske porodice otkrio je koju poslasticu Kate najviše voli.

Potrebno vam je:

6 hurmi
1 kašičica sode bikarbone
1/2 ključale vode
60 g putera
180 g šećera
230 g crne čokolade
1 jaje
250 g brašna
1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema

U posudi pomiješajte šećer, puter i slatku pavlaku. Kuhajte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne karamelizuje. Podijelite preliv na dva dijela pa jedan dio sipajte na dno posude u kojoj ćete peći kolač i ostavite da se hladi. Prelijte isjeckane hurme vrelom vodom, dodajte sodu bikarbonu, dobro promiješajte i ostavite da odstoji dok se ne ohladi.

U odvojenoj posudi mikserom umutite šećer i puter, pa dodajte jaje i vanilu i izmiksajte još malo. Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo, pa to dodajte u umućenu smjesu i sve pomiješajte. Dodajte i mješavinu sa urmama, pa dobijeno tijesto sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta, prelijte čokoladnom glazurom.