Niko nije znao pravi razlog kada je se supermodel Linda Evanđelista povukla iz javnosti. Naime, ona je se sad oglasila na svom profilu i progovorila o medijskoj ilegali u koju se povukla jer joj je lice unakaženo. Poslije jedne procedure Linda je izdeformisanim licem progovorila o problemima i skrenula pažnju na žene da ne prave istu grešku.

 

” Danas sam napravila veliki korak ka ispravljanju greške koju sam pretrpjela i krila se više od pet godina. Evo odgovora svim mojim pratiocima koji su me pitali zašto nisam radila u vrijeme dok je karijera mojih vršnjaka napredovala. Razlog je taj što sam bila brutalno unakažena procedurom koja je učinila suprotno od onoga što mi je obećano. Moje masne ćelije su se povećale i učinile me trajno izdeformisanom čak i nakon dvije bolne, neuspješne korektivne operacije. Postala sam, kako su i mediji pisali, neprepoznatljiva “- napisala je između ostalog i dodala:

 

” – Zbog ovog zahvata sam razvila paradoksalnu hiperplaziju masnog tkiva ili PAH, pojavio se taj rizik o kojem nisam bila svjesna niti obavještena prije cijele procedure. PAH nije samo uništio moju karijeru, već i život. Poslao me je u ciklus duboke depresije, duboke tuge i najniže dubine samoprezira. Postala sam vuk samotnjak. Ovom tužbom krećem napred i nadam se da ću se osloboditi srama, zato i izlazim u javnost sa ovom pričom. Mnogo sam umorna od ovakvog života. Hoću da izađem iz svog doma uzdingute glave, iako više ne ličim na sebe!”