KORPICE MILLEFOGLIE -ovako nešto slatko kako po izgledu tako i po ukusu niste probali !

Ovaj kolač je pravo slatko zadovoljstvo laganog ukusa.
Sastojci su :
250 gr lisnatog tijesta
200 gr jagoda
Fil:
3 dcl slatke pavlake
2 dcl mlijeka
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 puding od vanilie

Priprema
1
Korpice Millefoglie napravit ćete na ovaj  način: prvo skuhajte fil jer se treba dobro ohladiti. Slatku pavlaku i 1dl mlijeka spojite sa 3 kašike šećera i jednim vanilin šećerom da  sve prokuha, a u  međuvremenu  razmutite puding od vanile u 1 decilitru mlijeka da ne bude  grudvica. Dodajte puding u vrelu smhesu i skuhajte guste krem. Gotov fil prekrijte sa  prozirnom folijom da se ne stvori korica i ostavite ga u frižider da se hladi.
2
Dok se fil za korpice hladi razvijte oklagijom lisnato testo tanko (jednu ploču testa). Isijecite lisnato tijesto na šest dijelova i prebacite ga preko spoljašnje strane kalupa za mafine ili za sufle , ali  važno je da kalupe prvo obložite pek papirom da vam se tijesto ne bi zalijepilo  za korpice . Ovako pripremljene korpice pecite na 200 step. oko 20 min . Gotove korpice izvadite iz  kalupa i ostavite da se hlade.
3
Hladan fil kojim ćete puniti  korpice Millefoglie dobro umutite mikserom da bude kremast i vazdušast, onda špricom ili kesom za ukrašavanje nanesite ravnomjerno fil u svaku korpicu i preko fila stavite jagode koje ste oprali i isjekli po želji. Gotove korpice  pospite šećerom u prahu i poslužite ih.