Svi već znamo da je vakcinacija u Srbiji već krenula i da se već zna da je milion građana vakcinisano po čemi je sada Srbija lider u na samom vrhu u Europi ali broj zaraženih svakim danom sve već. Mnogi se pitaju zašto još nije uveden lockdaun oštrije mjere i sankcije. Sda je na to pitanje dao dr Kon.

 

Kon kaže da nam se ovo sve dešava jer je vakcinacija u Srbiji krenula u vrijeme kada je korona virus bila prisutna već uveliko u Srbiji, pa je rekao da u bilo kojem zatvorenom prostoru postoji virus i on se tako samo više širi. Također, dodao je kako se mali broj mladih vakciniše i da oni najviše šire ovaj virus.

 

Pitanje je bilo i šta nas čeka nakon vikenda na što je dr Kon rekao da u ovom trenutku ne želi da priča o detaljima. Rekao je i to da se mora pronači naćin da se prekine širenje korona virusa i da se tako pomogne ljekarima i medicinskim osobljem. ” Mi smo prethodno tražili sedam dana zatvaranja kao apsolutni minimum. Sada se to povećava, pa je minimum 10 dana, do 14”., rekao je doktor Kon.