Jako ukusni i rhki keksici. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Punjenje:
mjera šolja od 250 ml.
2/3 šolje nutelle
65 grama šeć. u prahu
Tjesto:
2 šolje brašna
jedni jaje
1 kaš. ekstrakta vanilije
pola kaš. p. za pecivo
125 grama maslaca
pola šolje šećera
50 ml mlijeka
30 grama tamnije cokolade
prstohvat soli
pola šolje krupije mlje. kikirikija (lješnjaka ili badema po želji)

U jednu zdelicu stavite nutelu sa šeć u prahu, umjesite i napravite male kuglice od prilike ih bude oko 24 kom. Njih redajte na obloženi pleh sa papirom za pečenje.
Omeksali maslac umjesite sa šećerom i vnilin šeć i dodajte mu jaja, pa umjesite pjenasto. Dodajte brašno, pzp, mlieko u kojem otopite čokoladu i umutite glatko tijesto. Onda ga razvucite oklagijom najbolje izeđu dva pek papira da se ne lijepi, debljine oko i cm i isjecite 24 kockice.

Na svaku dobivenu kocku tijesta stavite kuglicu nutele i obliikujte loptice i njih uvaljajte u mljeveni badem ili kiriki po zelji. Polozote u tepsiju i lagano pritisnite svaku lopticu. Zatim pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 15-tak min.
Na svaku kocku stavite kuglicu od nutele i oblikujte lopticu,koju cete uvaljati u krupno mljeveni kikiriki