Jako ukusna i fina čorbica sa kiselim kupusom i juntinom. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
600 gr junećeg mesa isječenog u kockice
1,5 kg opranog i oceđenog kiselog kupusa
1 kaš. suhog začina
2 kaš. crvene mljevene paprike
2-3 lista lovora
malo peršuna
b. luk po želji
50 ml ulja
1 glavica c. luka

U dublju šepu stavite luk crni isjeckan na kockice dodajte ulja i malo vode i izdzinstajte. Pa mu dodajte isjeckano junece meso na kocke, i dolite čašu vide i dinstati. Nakon pola sata dodajte vrče vode i opet dinstajte, nako pola sata dodajte kupus i crvenu papriku. Pa nasuti vode da prekrije kupus i kuhati još oko jedan sati ili dok se meso i kupus ne skuhaju, a u međuvremenu dodati lovor, prešun i pred kraj b. luka po želji. Jelo poslužite toplo!