Isprobajte i vi ovu odličnu i ukusnu tortu sa kikirikijem. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
6 kom belanaca
6 kaš.šećera
6 kaš. kikirikija/mljevenih
2 kaš. brašna
1 p. za pecivo
Krem:
6 kom žumanaca
6dl mlijeka
4 kaš. šećera
6 kaš. brašna
125 gr margarina
50 gr šeć. u prahu
200 gr prženog, neslanog kikirikija
4 kaš. ulja
3 kaš. meda
100gr čokolade + 2 kaš. ulja + 2 kaš. mlijeka
i još po želji šlag za dekoraciju.

Umutite bjelanca u jak šlag sa šećerom i dodajte mu kikiriki, brašno, pzp i sve sjedinite. Smjesu izlite na pleh mašaćn ili na papri za pečenje i pecite na 200 step oko 15 min. Kad je pečena ohladite i razdvojite je na dva dijela.

Ulje, med i kiririki poješajte pomješajte i izblendajte.

U 1dl mlijeka dodajte žumanca, brašno i šeć. pomješajte, a preostalih 5dl mlijeka staviti da provre. Zatim mu dodajte smjesu i mješajte dok ne dobijete krem. Kad gotovo skinite i dodajte mu smjesu od kikirikija.

Margarin sa šeć. u prahu,ulupajte pa polako dodajite u kremu i dobro izmiksajte i ohladite.