KEBAB U ZLATNOJ MARINADI – ova aromatična piletina će vas oduševiti !

Kebab je veoma poznat u Turskoj i Indiji gdje je i najukusniji jer se sprema u posebnoj marinadi koja obiluje začinima.

Potrebne namirnice :
1.5 kg pilećih prsa bez  kosti i kožice
Marinada
1 zelena paprika
1 komad đumbira (oko 4 cm)
6 čehna bijelog luka
1 mala kašika kurkume
1/4 male kašike curry-a (začina ne sosa )
2 male kašike soli
1/2 male kašike bibera
1/4 male kašike chili paprike
1/2 šolje maslinovog ulja

Priprema
1.
Piletinu operite,posušite i izrežite na kocke.
2.
Za marinadu  stavite u blender papriku izrezanu na  komadiće ,đumbir i bijeli luk i sameljite.
3.
U jednu zdjelu staviti piletinu , sol,curry, biber,kurkumu i chili i dobro izmješajte. Dodajte samljevenu papriku,đumbir,maslinovo ulje i bijeli i sve dobro promiješajte.
4.
Zdjelu dobro zatvorite i ostavite preko noći da odstoji u pripremljenoj marinadi.
5.
Mariniranu piletinu  ispržite na rostilju ili poredajte piletinu na tepsiju obloženu pek papirom i pecite  u pećnici na 210 stepeni oko 30 minuta.Nakon 30 minuta okrenite piletinu i pecite je nekih 15-20 minuta sve dok fino ne porumeni.