32. Godišnja žena Veronika Meler je vodila miran i sretan život sa suprugom i osmogodišnjom kćerkom Maksin sve do momenta kada je djevojčica pokazala novi crtež. Kada je vidjela Veroniki je pozzlilo a nakon kraćeg razgovora sa kćerkom odlučila je da se razvede.

 

Veronika je svoju cijelu priču objavila na Facebooku i tom prilikom obavijestila prijatelje da se razvodi i da to nije njen hir.

 

Poslije punih osam godina braka odlučila sam da stavim tačku na brak sa Vilijamom. Bilo je lijepo dok je trajalo, a kćerka će ostati uz mene “– napisala je kratko Veronika.

Njeni pratioci su je danima propitivali šta ju je navelo da donese ovu važnu odluku, ali ona se nije oglašavala sve dok Vilijam na društvenoj mreži Facebook nije okačio uznemiravajući post. ” Priča nije gotova i što se mene tiče, nikad neće biti, ustvari tek počinje “– stajalo je u njegovom postu. Te iste večeri Veronika je odlučila da kaće zašto se razvodi.

 

Kao i svaki brak, i moj je prolazio kroz krizu. Svašta je uticalo na to, uključujući i epidemiju koronavirusa i karantine. Međutim, nikada nisam sumnjala u Vilijama sve dok nisam popričala sa ćerkom. Na poslednjem crtežu nacrtala je svog oca u društvu neke crnke. Pitala sam je ko je ta osoba i zašto se drže za ruke. Pomislila sam da je moja rođaka koja nam često dolazi u posjetu, a i možda da ćerka želi da dobije sestru. Rekla mi je, onako naivno: ‘Pa, tatina prijateljica. Vidjela sam ih u gradu kad sam šetala sa bakom. Držali su se za ruke i ljubili’. Srušio mi se svijet. Kad sam Vila pitala o čemu se radi, prvo je negirao sve vadivši se na dječju maštu. Ipak, u razgovoru sa svekrvom saznala sam da je on već neko vrijeme u vezi s tom djevojkom. Nije željela da se moješa u naš odnos i zato nije ništa govorila” – naglasila je Veronika.