Jako ukusan juneći gulaš kakav do sad niste probali.

Za juneći gulaš potrebni su vam sljedeči sastojci:

500 grama juneće mesa (najbolje od buta)

500 ml pasirane rajčice

1 i po litar vode

2 glavice luka

2 čehna b. luka

1 kaš. vegete

1 kaš. crvene paprike

1 kaš. krušnih mrvica

so, biber, lovorov list, peršun

 

Oba luka isjecite sitno, pa ga propržite u tavi na malo uglja, po malo usipajte vode, tako da se dinsta i ne izgori.

Kad je luk omekšao dodajte meso isječene u kocke, posolite, biberite, pržite dok ne dobije finu boju zatim ga začinite sa ostalim začinima. Izmješajte par puta, pa onda dodajte rajčicu i vodu, (nap. vode treba da bude toliko da bude odprilike oko 2 prsta iznad mesa). Zatim kuhajte na srednjoj temp oko 40 min.  Zatim dodajte krušne mrvice i kuhajte još oko 10 min.

Gulaš poslužite uz pire ili rižu. Prijatno!

 

1 COMMENT

  1. […] Hljeb isjecite na manje kockice. Prodinstaje luk, zatim ga skinite sa vatre i dodajte mu sve ostale sastojke. Zajedno sve dobro umjesite. Nakon toga od smjese pravite knedle veličine ping pong loptice ili manje po želji. Gotove kuglice ubacite u šerpu sa ključalom vodom i kuhajte ih oko 15 min. Gotove knedlice poslužite sa bilo kojim mesom u saftu, a odlično se slažu uz gulaš. Recept za gulaš pronađite OVDJE. […]

Comments are closed.