Odličan kolač sa sirom i višnjama. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za kore lisnato tijesto.
Fil od višanja:
500 grama višanja
200 grama šećera
200 ml vode
1 puding od vanilije
1 kaš. gustina
Krema od sira:
100 grama bijele čokolade
500 ml vrhnja za šlag
250 grama Mascarponea sira

Lisnato tijesto odmrznite i podjelite na tri dijela, pobrašnite podlogu pa razvaljate svaki komad na vel 24×36 cm.
Tijesto prebebacite na masni paprir i porvanjate rubove i izbockajte tijesto viljuškom i pecite ga tako najvise do 10 min na temp. od 200 stepeni i ostavite da se ohladi.

Za fil od višanja, potrebno je pripremiti višnje, očistit i usitnit ih u blenderu. Pa višnje i šećer prokuhati sa malo vode i ostatak vode pomješajte sa pudingom i gustinom. Pa ovu smjesu dodajte u prokuhale višnje i mješajte dok se zgusne pa ostavite da se hladi.

Za krem od sira, prvo umutite šlag, dodajte mu maskarpone i otopljeni čokolad, pa sve umiksajte.

Zatim slijedi slaganje tijesto, fil, krema i tako tri puta. Dekorišite po želji i uživajte u čarobnom okusu.