Kada su u pitanju proroci i proročanstva to je uvijek zanimalo ljude. Na našim prostorima među poznatijim prorocima su bili Tarabići , a sve što su prorekli se ostvarilo. Selo Kremna nalazi se između dvije planine, Tare i Zlatibora, koje su najpoznatije po Kremanskom proročanstvu, čija mistika fascinira i danas, a tvorci proročanstva su upravo Tarabići.

 

Naime, Dragan Pjević iz sela Tarabića je rekao novinarima: “Kaže se ne vjerovati u kremansko proročanstvo znači ne vjerovati u Gospodara jer ono je njegovo djelo. U knjizi stoji da je pastir spavao, vile su ga probudile i rekle mu da ih je Bog poslao da mu kažu da će biti vidovit i da će mu bog govoriti i da će se narod upravljati prema njegovim riječima”. Kremansko proročanstvo je djelo Miloša i njegovog sinovca Mitra Tarabića, a mnoge stvari koje su zapisali, su počele da se ostvaraju:

 

“Pričao o vozu nigdje voza, pričao o telefonom nigdje telefona, političkih poruka koliko hoćeš. Mlad je rekao javiće se nekom od svojih sinovaca i javio se Mitru, svom sinovcu”, rekao je Pjević koji je dodao da i danas mnogi ljudi u Kremanskom proročanstvu traže odgovore za ono što će biti: “Kazimirovićeva knjiga koja šta čitajući danas ili je bilo ili ima šansu da bude ona koliko je loša za vladare, dobra je za običan narod ona predviđa nastanak dobrog i lijepog života u ovoj našoj malo čudnoj državi. Kaže se tamo da će nas povesti čovjek iz naroda i da će se svi ujediniti pod jednom zemljom, a oni iz inostranstva vratiće se ovdje. I evo šta se desilo prošle godine sa ovom koronom, zar se nisu svi vratili kod nas”, ispričao je.