U ovom članku vam donosimo jezivo svjedočenje bivše radnice iz staračkog doma koja je potresla cijeli region. Njen članak prenosimo u cijelosti.

 

Bilo je unutra uvijek sedmoro ili osmoro ljudi. Oni su njih izgledanjivali, a neki su bili vezani. Ponekad se prostorija jer su jaukali, pa da se ne bi čulo napolju, kako je potvrdila Zorica Kljakčin koja je tri mjeseca čistila u Holidej hausu. Istina je da postoji podrum u kojem pod ključem vlasnici doma, drže stare i iznemogle ljude. Oni njih unutra vezuju, izgladnjuju, a ne daju im ni vodu da ne bi morali često im mijenjanju pelene. Zorica Kljačin je žena koja je 2017. godine bila tri mjeseca zaposlena u domu za stara lica na Petlovom brdu.

Također, ona je rekla da se te godine zajedno sa drugaricom prijavila na konkurs za posao higijeničarke, ali da je zbog mjeseca provedenih u suzama i lošeg odnosa sa vlasnicom doma Aleksandrom Milovanović dala otkaz. “Kada sam otišla na razgovor, sve je izgledao sjajno. Bila sam oduševljena prostorom, uslovi su bili dobri, svi su bili ljubazni”, ispričala je ona prvih dana uvidjela da tu nešto nije u redu.

Ovi spratovi imaju broj kreveta koliko licenca nalaže, ali prema njenim tvrdnjama, u sklopu doma postoje dva prostora koja u vrijeme kada je ona radila nisu bila registrovana, a u njima su ležali korisnici. Bio je jedan steren, koji je kako je za Kurir tvrdila i Snežana služio za zlostavljanje i u kojem su mučili i njenu majku, koja je nakon nekog vremena prmeinula.