Već par dana glavna tema svih portala jesu požari koji izbijaju u velikoj mjeri , a sve kao posljedica visokih temperatura i vjetra koji raznosi vatru. Kada su visoke temperature , normalno je da imamo požare posebno u mejestima u blizini mora, gdje ima puno borovine i drveća. Dovoljna je samo jedna greška turiste da dodđe do velikog problema.

 

Naime, mi vam donosimo vijest koja ima veze sa požarom , a radi se o tome da je hrvatski vatrogasci već nekoliko dana bore se sa velikoim požarima koji je izbio kod Segeta Gornjeg u trogirskom zaleđu. Jučer je vjetar proširio vatru , a na svu sreću sve kuće se nalaze u Labiu Dalmatinskom i one su bezbjedne, a u malim zaseocima dežuraju vatrogasci sa vozilima rad predostrožnosti.

 

Požar je izazvao kvar na dalekovodu koji je izbio zbog kratkog spoja kao posljedica građevinskih radova. u ovom požaru izgorilo je 1500 hekatara niskog rastinaj, borovine i maslenika. Ovaj snimak su objavili vatrogasci, trenutno je postao viraln i velikom se brzinom proširio društvenim mrežama.