Rijedak mediteranski uragan je zahvatio dio Jug Italije , koji se još zove i ” mediken ” počeo je da pustio ovaj dio Italije, Naime, u tom nevremenu je život izgubilo dvoje ljudi , a jedna osoba se vodi kao nestala.

 

” Muškarac od nekih 53 godine je smrtno stradao kada je njegovo vozilo zaglavilo u bujici u Kataniji, a to je na istočnioj obavili Sicilije. Policijski službenici vjeruju da je taj muškarac izašao iz svojih kola te da je pokušao da pobjegne od vode koja je nadirala, ali da nije uspio u tome, a njegovo je beživotno tijelo tek posle nekad pronađeno. Također, u sličnoj tragediji je život izgubio i muškarac od 67 godina, nakon što mu je auto ostao zaglavljen u mulju, a za nejgovom suprugom se još uvek traga.” naveo je zvaničnik iz Sicilije , Nelo Mesumeci.

 

Gradonačelnik Katanije Salvo Poglieze je pozvao stanovnike da ostanu kod kuće ako je to moguće: “Imali smo dva teška dana i proživjeli smo dramatične trenutke”, rekao je Pogliese. Zatim je dodao je da se vremenski uslovi poboljšavaju.