Samo jedan muškarac je uspio da uhapši Željka Ražnatovića Arkana a to je policajac Milan Šerbula. 29. novembra 1990. godine se slavio kao Dan Republige. Šef policije Dvoru, Milan Šerbula krenuo je u obilazak terena, posle ponoći, da vidi da nešto nije promaklo kolegama. Na putu gdje se ulazi iz Bosanskog Novog nadgledao je saobraćaj u trenutku kada je vidjeo da iz pravca Novog dolazi vozilo Land ROver koji je bio ojačan sa svih strana .

 

 

” Krenuo sam za njim i pratio ga na pristojnoj udaljenosti. Radiovezom sam pozvao još dvije patrole da prate mene. Ja sam mu svojim vozilom prišao tako da sam mu zatvorio put. Vrata terenca su se otvorila. Izašao je muškarac u maskirnoj odori, za koga ću posle saznati da je Arkan “, pričao je Šerbula.

 

” Neko je tada uzviknuo pali, a bio je to muškarac koga su zvali Crkvenjak, a vjerovatno je mislio da Arkan puca na Milana. Tada je Arkan vidjeo da je Šerbula policajac, iako je bio u civilu, a vidjeo da su se iza njega zaustavila još dva policijska automobila. On je procijenio da nema šansi, pa nije ni pokušavao da izvadi pištolj. Mirno je spojio ruke i pružio ih prema Šerbilu, a lisice na ruke mu je stavio kriminalistički tehničar po prezimenu Zec. U autu je bilo mnogo oružja, automatskih pušaka, bombi, čak i jedan ruski mitraljez. U njemu su bila četiri momka, a jedan od njih je rekao da je stopirao i da su ga povezli a priveli su ih u stanicu u Dvoru.” ispričao je on.