Ova torta osvježava u vrelim ljetnim danima.

Potrebno vam je:

200 g mljevenih oraha

200 g plazma keksa

200 ml slatke pavlake

200 mil kisele pavlake

malo ekstrakta jagode

šlag za ukrašavanje

2 kašike prah šećera

50 g rastopljene čokolade

malo mlijeka

6 piškota

 

Priprema

Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom. Slatku pavlaku takođe umutiti pa sve spojiti. Podijeliti na dva djela. U jedan dio dodati plazmu mljevenu i 3-4 kašike mijleka i rastopljenu čokoladu, a u drugu mljevene orahe i ekstrat jagode. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti prozirnom folijom. Na dno rasporediti dio sa mljevenim orasima, a preko čokoladni dio. Prekio staviti par piškota umočenih u mlijeko. Ušuškati pa staviti u zamrzivač 1-2 sata. Izvrnuti na poslužavnik. Odozgo umutiti 100 g šlag krema i posuti sjeckanim orasima.