Idealan ručak za vašu porodicu.

 

Potrebni sastojci su:

  • 10 pilećih bataka
  • 2 dunje
  • 2 glavice crnog luka
  • oljušten i samljeven korijen đumbira od 2 cm
  • 2 kašičice sjemenki korijandera
  • prstohvat šafrana (opciono)
  • kašičica ljute paprike
  • 0,5 dl supe od pileće kocke
  • 50 g putera
  • 100 g suvogg grožđa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike žutog šećera
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Batake prvo posolite i pobiberite sa svih strana, pa zatim dinstajte na puteru na umjerenoj vatri. Pa ih povremeno okrećite i kada kožica dobije zlatnu boju nalijte šolju supe, pa dodajte đumbir, krupno isječeni crni luk, sjeme korijandera i ljutu papriku. Sve to dinstajte još 10 minuta, pa sipajte ostatak supe. Dunje oljuštite i isjecite na kriške ili kocke, pa ih nekoliko minuta pecite na maslinovom ulju sa suhim grožđem, cimetom i šećerom, ukoliko je potrebno dodajte malo putera. Kada tečnost u kojem se dinstaju bataci gotovo ispari, sipajte dunje i suho grožđe, dodajte šafran, so i biber. Dinstajte još 10 minuta. Prijatno.