Najpopularnija srpska pjevačica Jelena Karleuša jučer se vakcinisala u TC Ušće a nakon toga je gostovala u jutarnjem programu jedne emisije.

Jelena Karleuša izjavila kako je primila vakcinu Fajzer i kako je nije ništa boljelo, a također moramo dodati da je iskoristila svoju popularnost kako bi bila uzor i podstakla ostale ljude da se vakcinišu. ” Ja sam začuđujuće dobro, iako imam strah od igle, sve je prošlo lijepo. Hoću da iskoristim priliku da pozovem sve javne ličnosti, da vratimo život u normalu ne samo u Srbiji nego i u cijelom svijetu.”, rekla je Jelena. Zatim su joj nakon vakcine doktori poručili; “Ja ne pijem, ne pušim, nemam nikakve poroke, vegetarijanac sam i zdravo živim. Plašila sam se igle, ali ništa nisam osjetila od igle”.

 

Poslije vakcinacije pjevačica je izjavila i šta misli o navodnom političkom pritisku za vakcinaciju. ” Da li stvarno neko misli da može neko da me natjera na bilo šta u životu. Ovo nije politička stvar, ovo je stvar cijele planete. Nisam došla ovdje da objašnjavam takve glupost. Nikada u životu nisam rekla ništa protiv bilo kakve vakcinacije. Ja sam imala stav o jednoj vakcini, ijreč je o MMR vakcini, naime, tražila sam da postoji opcija za vrstu vakcine oko djece, ako je dijete sklono nekim nuspojavama da onda ne treba da bude obavezno u tom slučaju. To je sve što sam ja rekla, moje riječi su uglavnom uvijek drugačije interpretirane i zbog toga sam dobila epitet antivaksera, a moram da kažem i da su moje kćerke vakcinisane”, rekla je Jelena.