Jednostavno ne možete da je ne volite, preukusna je.

Potrebno vam je:

– 1 gotova kora za tortu

– krema od griza:
– 1 litar mlijeka
– 10 kašika pšeničnog griza
– 4 kašike šećera
– 1 kašika vanilin šećera
– 4 bjelanca
– prstohvat soli

Puding krema

– 1 litar mlijeka
– 4 žumanjca
– 6 kašika šećera
– 2 vrećice pudinga od lješnjaka

– 500 ml vrhnja za šlag

Priprema

Najprije, zagrijte litar mlijeka skoro do ključanja, pa u njega dodajte griz neprestano miješajući. Zatim, dodajte šećere i miješajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Skinite s vatre, a u posebnoj zdjeli bjelanca izmiksajte u čvrst snijeg, pa ga lagano umiješajte u toplu kremu. Na dno kalupa za tortu stavite biskvit. Preko biskvita izlijte kremu od griza, i počnite praviti kremu od pudinga.

Ponovo zagrijte mlijeko do ključanja, pa najprije dodajte žumanca i fino ih umiješajte, te uspite šećer. Prah za puding prvo razmutite s malo mlijeka, pa dodajte u smjesu i neprestano miješajte. Toplu puding kremu prelijte preko ostatka torte, poravnajte i stavite u frižider na hlađenje.