Za ovu predivnu tortu vam je potrebno:

 

3 jaja
240 gr maslaca
300 gr šećera
120 ml majoneza
225 gr brašna
120 gr kakaoa
1/2 kašičice praška za pecivo⁣
1 kašičica sode bikarbone⁣
prstohvat soli⁣
375 ml koka-kole⁣
1 kašika pripremljene instant kafe⁣
1 kašika arome vanile ⁣
100g čokolade

Glazura

100 gr crne čokolade
100 gr bijele mliječne čokolade
100 ml slatke pavlake

 

Priprema

Sjediniti u posudi sve suhee sastojke, a zatim sve prosijjati.⁣ Sjediniti u drugoj posudi mokre sastojke. Maslac i majoneza ne dodavati tu. Maslac sobne temperature umutiti sa šećerom u kremastu masu. Dodati zatim jedno po jedno jaje, majonez i sve lijepo sjediniti.⁣ Dodavati suve i mokre sastojke naizmjenično i lagano mutiti da se svi sastojci lijepo sjedine. Pečeni kolač preliti glazurom. Nasjeckati čokoladu i dodati je u smjesu.⁣

Sipati u papirom obloženi pleh dimenzija 30cm i peći u predhodno zagrijanoj rerni na 160C oko 40 minuta. Za glazuru obje čokolade i slatku pavlaku staviti u šerpicu, pa na laganoj vatri otopiti. Skloniti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, i preliti kolač.