Jednostavno ćete je obožavati , a veoma jednostavno se priprema.

Potrebno vam je:

120 gr brašna
1 prašak za pecivo
2 jaja
3 kašike kakaa
200 gr kiselog mlijeka
1 kašičica cimeta
1 kesica instant kafe
100-150 gr šećera
50 ml maslinovog ulja
50 gr suvog groždja

Za preliv:

100 gr čokolade
1 kašika ulja

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom pa prosijati brašno kakao cimet i prašak za pecivo i malo izmiješati. Dodati kiselo mlijeko , i instant kafu rastvorenu u toploj vodi 50 ml. Sve izjednačiti i razliti u pleh. Odozgo posuti suvo groždje i protresti pleh da malo podne na sredinu tijesta.
Peči u zagrijanoj rerni na 190 stepeni C oko 40-45 min da kad pleh sa kolačom podignete bude lagan nikako težak . Istopiti čokoladu i ulje na veoma tihoj vatri pa preliti kolač i ostaviti da se ohladi bar 30 min.