Veoma jednostavna poslastica.

Potrebno vam je:

12 keksića

700 ml mlijeka

70 gr kukuruznog skroba

150 gr šećera

1 kesica vanilin šećera

3 jaja

150 gr krem sira

Priprema:

U posudu sipajte mlijeko, kukuruzni skrob, šećer, vanilin šećer i jaja, pa mutilicom umutite da se sastojci sjedine. Stavite na vatru srednje jačine i kuhajte dok se krem ne stegne – otprilike do gustine pudinga. Skuhani fil prebacite u posudu, prekrijte je streč folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi, kako bi se prohladio. U ohlađen fil dodajte krem sir i umutite da se sjedini.

Pripremite manji pleh koji ćete obložiti streč folijom, zatim na dno rasporedite šest keksića, odozgo nanesite fil, pa po vrhu poređajte preostali keks. Prekrijte folijom i ostavite da se ohladi u frižider dva-tri sata, a zatim poslužite. Po želji odozgo možete da pospete šećer u prahu.