Ukusno i tradicionalno jelo kvrguša, pravi se sa piletinom. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
1 kilogram pilećeg mesa (bilo koji dio)
7 kašika ulja
6 kom. jaja
150 grama brašna
1 kaš. vegete za piletinu ili obične
pola kašikice soli
500 do 600 ml mlijeka

Piletinu odvojite polako od kosti, pa je isjecite na manje komade malo posolite i pospite vegetom. Zatim meso malo zapecite na ulju sa obje strane oko 10 min.
ileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.

Šest kom jaja umješajte sa brašnom, mlijekom i pola kašikice soli, pa pustite da odstoji 10 tak minuta.

U pesiju stavite malo ulja i zagrijte, pa na toplo ulje istresite 1/3 smjese od jaja i brasna, zatim poredajte meso i uspijte preostalu smjesu.

Sve zajedno pecite oko 20-takm minuta u zagrijanoj rerni na 210 stepeni.