Potrebno vam je:

 – 9 žlica vode
– 20 dkg šećera
– 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnjake
– 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
– 17 dkg maslaca
– 10 dkg čokolade za kuhanje

Za glazuru:

10 dkg čokolade za kuhanje
– malo ulja

Priprema:

U šerpu dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma.
Na tacnu stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.