Recept za baklavu bez kora, preukusno osuševit ćete se.

Sastojci za biskvit

4 jaja
2 čaše šećera
1 vanilin šećer
1.5 čaša griza
2 čaše mljevenih oraha
1 čaša mlijeka
1 čaša ulja

Sastojci za preljev

6 dcl vode
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
1 limun šećer

Priprema

Rernu upalite na 180C i ostavite da se grije. Tepsiju dimenzija namastite i pospite s malo griza. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobijele, oko minute, zatim im dodajte sve ostale sastojke, izmiksajte da se spoji. Smjesu izlijte u tepsiju i stavite peći 30 minuta. Preljev pripremite tako da sve sastojke stavite u šerpu, stavite na vatru i kuhate nekoliko minuta, odnosno dok se šećer ne otopi. Pečen, vruć kolač, zalijte s vrućim preljevom.