Jako mekan , ukusan i kremsat kolač. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za kore:
250 grama maslaca
van. šećer
šolja šećera
šolja kakaoa
1 i po šolja tople vode
2,5 šolje brašna
pola šolje gustina
5 kom jaja
3 kaš. kisele pavlake

Za fil:
4 dl slatke pavlake
100 grama bijele čokolade
kaš.želatina u prahu,
2 kaš. tople vode

Glazura:
50 grama šeć. u prahu,
100 grama čokolade za kuvanje,
pola čaše vode
1 kaš. maslaca

Kakao prelite toplom vodom, izmješajte i ostavite da se hladi . Maslac umutite sa šečerom, dodajte mu slatku plavlaku, vanlin šeć. i jedno po jedno jaje. KAd umjesite smjesu dodajte joj brašnom, razmućeni kakao i gustin, pa dobro sjedinite. Pecite na podmazanom plehu oko 15tak min na 180 step.Kad je kora gotova i malo se ohladi prepolovite je po dužini.
Slatku pavlaku umuitre pa dodajte otopljenju bijelu čokoladu i želatin pa fil nanesite na prvi dio kore, odozgo stavite drugu koru.
Šećer ušrpinujte, sklonite sa vatre da dodjate naribanu čokoladu i maslac ohladite pa premažite zadnju koru.