Jako ukusna i fina turska pizza – LAHMACUN. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Tjesto:
500 g brašna
250 ml vode
1 suhi kvasac
1/2 kaš. soli
1/2 kaš. šećera

Nadjev:
400 g mljevene junetine
2 gl. crnog luka
100 ml paradajz pirea
1 kaš. aleve paprike
biber, origano po ukusu
sitno iseckan peršun

Navedene sastojke za tijesto pomješajte i umjesite ga glatko. Namažite ga uljem i ostavie na toplom oko pola sata ili duze.
U međuvremenu pripremite najdev – isjeckajte crni bijeli luk i pomješajte ga sa mesom.
Od dobijenog tijesta napravite male jufke, razvucite ih tanko u veličini pleha koji koristite, premažite ih uljem i stavite najdev , pa psopite navedenim začinima. Pecite jednu po jednu jufku. Služite uz Ayran ili Jogurt!