KORE
300 grama brasna
100 grama maslaca
100 grama secera
1 bjelanjak
100 grama kiselog vrhnja
1 kas. sode bikarbone

KLEMISSIMO KREMA
1 litar punomasnog mlijeka
6 komžumanaca
100 grama skrobnog brasna
175 grama secera
2 vrecice burbon van. šećera
400 ml slatkog vrhnja
1 šlag krema od vanilije
1,5 vrecice instant zelatine Fix

Crvena krema :
300 grama jagoda (svjezih ili zamrznutih)
1 puding od vanilije
šeć. po ukusu
voda po potrebi

Umutite pjenasto maslac, šećer, vrhnje i bjelanjke, pa postepeno dodajite brasšno sa sodom i umjesite glatko. ZAtim tijsto pustite da odstoji pola sata u frizideru.
Zatim ga podjelite na 4 dijela i razvaljatje što tanje kore. Pacite na ravnom plehu predhodno namazanom maslace i posutim brašnom. Pecite ih na 180 stepeni oko 5 min. Kad prime boju na rubove gotove su. Slažite ih jednu na drugu pa preko svake stavite papri za pečenje i prekrite ih krpom.

Kremisimo krema – pjenasto umutiti žumanjke sa šeć. i mlijekom. Odvoji malo smjese pa u nju umjesite skorbno brašno, a drugi dio zagrite i prije ključanja uspite dio sa bršnom i lagano mjesite dok ne dobijete gustu kremu, smanjite tem p pazite da ne zagori.

Crvena žele krema: Umutite slatko vršnje i dodajte šlag kremu od vanilije i miksajte jos 2-3 min. dodajte mu malo ohlađenje predodne kreme od žumanaca, pa onda sve zajedno umjesite postepeno i na kraju umutite želatinu, pa kremu podjelite u dva dijela.

Jagode proprasirajte da dobijete pire i malo većih komadića jagoda, ukoliko ovaj pire nema 300 ml dodajte onda malo vode, pa jagode malo pošećerite po želji, pa zatim stavite smjesu da zakuha i dodajte posebno umješan puding od vanilije sa malo smjese od jagoda, i kuhajte dok ne dobijete gusti krem.
Zatim slažite kolač prvo kora, pa žele krema od jagoda, zatim druga kora, pa pola prve krema, treca kora, pa ponovo žele krema, kora i na kraju kremisimo krema. Kolač dalje ukrasite po želji i ostavite da se dobro ohladi.