Jednostavno i fino. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
1 kisela glavica kupusa
1 paklo kobasica (ljutih po želji )
1 glavica luka (veća)
2 čehna bijelog luka
100 grama sira
4 veća krompira
malo maslinovog ulja
ulje
malo maslaca
sol, biber, kurkuma, vegeta

Kupus malo opertite da ne bude preslan isjecite ga sitno, zatim ga propržite na malo maslaca i ulja sa sa lukom, kad je omekšao dodajte isjeckani bjeli luk, vegetu, biber i kurkumu. Pa izmješajte i istresite u vatrostalu tepsiju, na istom ulju propržite kobasice koje ste isjekli na veće kolutove, pa ih poredajte po kupusu, zatim stavite naribani sir i pecite u rerni dok se sir ne otopi na 200 step.

U među vremenu ogulite, isjecite krompir na kolutove pa ga prokuhajte. Kad je kuhan ocjedite dodajte malo maslinovog ulja, malo vegete sol i bibera. Lagano izmješajte pa ga poslužite zajedno sa gotovim podvarkom.

Prijatno!