Jako nježan biskvit i fina krema spoj koji će vas oduševiti! Za ovaj ukusan bijeli rolatić potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za koru:
8 kom bjelanjaka
150 grama šećera
6 kaš. ulja
100 grama brašna
1 kašika praška za pecivo
3 kaš. šeć. u prahu

Krema:
200 ml vrhnja za šlag
130 grama kiselog vrhnja
50 grama šeć. u prahu

Još:
150 grama jagoda ili višanja
čokolada za ukras

Prvo spremite kremu od vrhnja umutite šlag, pa dodajte kiselo vrhnje, šećer i dobro umutite.
Zatim biskvit – umutite bjelanjke mekano, dodajte 2 kaš. šećera i umutite šlag.

U drugoj posudi umutite šećer i ulje, pa dodajte brašno sa praškom za pecivo, pa dio šlaga i umjesite pa dodajte u preostali šlag i lagano umjsite. Ovu smjesu izlite na obliženi pleh i pecite u garijanoj pećnici na 170 step oko 10 tak min. Kad je pečena, ohladite je pa izvrnite koru na ubrus koji ste predhodno pošećerili, skinite paprir za pećenje pa pospite preostalim šećerom i uvite rolat u krpu.

Od šlaga odvojite oko 3 kašike za premaz, a ostalo nafilujte u razmorani rolat (ne prelazite rubove kore), poredajte jagode u komadićima. Urolajte pa ostavite da se ohladi oko 1 sat. Pa kasnije ukrasite sa šlagom, čokoladom i jagodama.